maandag 11 juni 2012

Zaterdag 9 juni, 320e dag.

We hebben het gered, we voeren gisterenavond met het laatste beetje licht de haven van Horta binnen. Qua zicht waren de omstandigheden ronduit slecht. Het eiland Faial lag onder een dik wolkendek en pas op een halve mijl van de kust zagen we plotseling land. Wat groen en huisjes er tussen. In de havenkom lagen twee zeeschepen voor anker. In de mist zagen we de rood en groene opstanden die de haveningang markeren. De zeilen konden naar beneden en we maakten ons klaar voor ankeren of langs de kade. De stootwillen langszij en langzaam motoren richting de overige boten. Dan horen we geschreeuw en zien in de verte mensen zwaaien. Het is de ´Zsa-Zsa´
roept René en we kunnen bij hun langszij. Het weerzien is hartelijk, hé jongens welkom, gefeliciteerd, "nou mag je echt die rode broek dragen" zegt George. Twee maal de oceaan over. De kinderen Lotte en Puck mochten speciaal nog even opblijven tot wij er waren maar toen moesten ze toch snel hun kooitjes opzoeken en moeder Melany jaagt ze onderdeks. De 'Zsa-Zsa 'ligt naast de 'Friends' met Peter, Anita en hun kinderen Louise en Jasper. We kletsen honderd uit over de reis, hoe het gegaan is, maar kom jongens laten we in café Sport verder praten. Er gaat een babyfoon mee voor contact met de kinderen. Café Sport is het absolute Mekka, het Walhalla voor de zeilers. Al sinds de eerste zeilers de oversteek durfden te maken waren ze hier welkom. De oude eigenaar, Peter, bood de zeilers dan zijn telefoon aan zodat ze naar huis konden bellen om te melden dat alles goed was. We hebben het dan over zo'n bakelieten geval dat aan de muur hing. Het interieur is één en al zeilen. Honderden vlaggen, stickers, stukken zeil,stukken mast, honderden foto's met handtekeningen, onderschriften en enthousiaste verhalen. We vallen met onze neus in de boter, er is live muziek en we staan gelijk met een grote pul bier in ons handen. De rondjes gaan snel ,we zijn met z´n zessen en binnen no time heeft ieder een rondje gegeven. Zo, dat waren er al zes dus. Het bandje speelt muziek van de Stones, Seal en de Beatles. Dan gaan we dansen, eerst met elkaar, dan met Azoriaanse, Braziliaanse, Amerikaanse, Duitse en Franse schoon en minder schoonheden, we draaien, hossen, huppen, springen, schudden, swingen en zwaaien op het ritme van de als maar meer opzwepende muziek, tussendoor de dorst lessend aan de tap. Hoe bedoel je moe van een lange oceaan oversteek! Een stelletje ongeregeld is het dat zeilers volkje, maar het plezier spat de tent uit. Het is allemaal opgekropte energie en hormonen, verzameld tijdens de lange oversteken die de meesten achter zich hebben. Hoe laat het geworden is weten we niet meer. Een afzakkertje op de ´Friends´, waar een fles Beerenburg op tafel komt doet ons de das om. Vandaag is het de ´morning after the night before´ en het bonkt behoorlijk in t ´heuft´.Met het hele stel gaan we in de middag voetballen kijken, de kinderen zijn helemaal in het oranje, ook de ´Hitch-Hyke-Heidi 'bemanning is solidair met ons en zijn in rood, wit en blauw. Wij krijgen drie kleuren op onze wangen gestift en op naar de kroeg. Over de wedstrijd zullen we het maar niet hebben, over het eerste biertje......mwaaaa.
Beer.

4 opmerkingen:

 1. Wij wachten en wachten op Flores en jullie danst in Cafe Sport...wij willen aan Donderdag komen. Zijd jullie daan nog door?
  Grootjes Anna & Robert //Timpetee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het fantastisch om jullie belevenissen te mogen mee"beleven"!
  Fijne dagen met jullie meisjes en......
  Voortvarende-groeten aan Joke en Henk van de van ons !!!
  Bert en Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joke en Henk van de Zeevonk....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nichts für ungut, Robeyne! Wir können uns ja trotz der Fußballpleite mal treffen:-) Alles Gute für die Überfahrt nach Festland-Europa. Viele Grüsse von der Nubia (jetzt aus Hamburg)

  BeantwoordenVerwijderen