donderdag 10 mei 2012

Donderdag 10 mei 290 ste dag.

Ja, moest ik ook nog even langs een tandarts. De heerlijke dropjes die Marijke meebracht hebben hun tol geëist. Met de losse kroon in m´n achterzak zit ik woensdag bij de man in z'n stoel. Drie kwartier later sta ik weer buiten, vierhonderdzevenenveertig US $ lichter. Er komt een tekort aan tandartsen in de toekomst weet hij me te vertellen, heb je kleinkinderen vraagt ie, Laat ze tandarts worden ,toekomst verzekerd, ja, ja dan kunnen ze Opa boot wel vrij houden in de kroeg. In de vroege ochtend snel nog even naar de supermarkt, bakolie was vergeten. Gelijk nog maar even wat verse groente en fruit erbij. Terug a/boord gelijk anker op en naar de haven van de verhuurboten jongens. Sunsail, Moorings en Footlose zijn de bedrijven die hier samen honderden boten hebben liggen voor de verhuur. We worden erg vriendelijk ontvangen en kunnen gelijk aan de diesel steiger. Mogen we ook nog gebruik maken van hun luxe douches met, echt waar, warm water. Dat was dus een half jaar geleden! In januari in Suriname. Na nog twee honderd liter water te hebben ingenomen maken we los. 'Take care' roepen ze nog, ze weten dat we naar de Azoren gaan. Tijdens het uit de baai varen nog allerlei dingen doen, dingy leeg en op het voordek stouwen, stootwillen in de gangboorden vast binden. We waren zelfs vergeten te ontbijten. Laatste smsjes met thuis en familie.
We zeilen met vol tuig langs Tortola. De wind is oost-zuid-oost en sterk genoeg om vijf knopen te genereren. Gaan ten westen van het eiland Jost Van Dijke langs en zetten koers noord uit. Wind 15/20 knopen, golfhoogte anderhalve meter. Grijze lucht. Omelet voor de lunch en langzaam verdwijnen de Britse Maagdeneilanden achter ons, opgeslokt door de grijze wolken. We zijn op weg, begonnen aan de terugreis. Mijl na mijl lopen we soepel door de oceaan. In de verte komen regelmatig buien tot ontwikkeling. Eind van de middag luistert René op de SSB naar HERB,hij is een Canadees en verzorgt weer informatie voor bootjes zoals wij die de oceaan over gaan steken.
Bij Florida stormt het, in onze omgeving ziet het er goed uit. Zal proberen elke dag even wat te schrijven, dan zal René proberen het te verzenden. Buiten zitten is heerlijk, binnen is het warm en vochtig en we schommelen behoorlijk, tot morgen
Beer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten