vrijdag 12 augustus 2011

Spaanse kust

We zeilen op dit moment met een backstag windje richting Finistere.
Even daarvoor ligt een mooie ria, Ria de Camariñas, nu nog 22 M.
Als we daar nog bij daglicht binnen kunnen lopen doen we dat.
Eindelijk zeilen we met een windje waar de Robeyne voor gebouwd is. Vanacht was het nog zeer lichte wind dus motor aan/uit zeiltje erbij en zeiltje eraf. Terwijl het klam en nattig was. Coen voer tijdens zijn wacht (van 0100 tot 0500) lange tijd in de mist. Toen ik de wacht overnam was die opeens verdwenen en kwamen meerdere vissersboten, voor het eerst sinds Camaret, in zicht.
Tijdens de wacht van Bernard (0900-1300) en nu terwijl ik zit te tikken volop dolfijnen rond de boot.
Prachtig! De afstand tot de spaanse kust is nu iets meer dan 10 M en voor het eerst land in zicht.
Met een beetje geluk valt deze keer happy hour als we achter anker liggen.
René

3 opmerkingen:

 1. Hoi beer en vrienden , ik krijg best wel een jaloers gevoel . Bijna 40 jaar geleden heb ik die tocht gemaakt met de Giriz 2 we zijn toen geland in Vigo ,vervolgens Lissabon,Gibraltar daarna demiddelandse zee op.Voor de portugesekust voeren we snachts en zagen toen plotseling Lichten voor ons,waardoor de schipper onzeker werd van de koers en wegstuurde van de lichten,later bleken het honderden kleine vissers bootjes te zijn.dus jullie zijn gewaarschuwd.
  We zijn toen ook nog overbord gegaan om te zwemmen,wel wat benauwend als je weet dat de bodem een paar duizend meter onder je is.Ik heb voor Rotterdam een haak met aas over de spiegel gehangen en na 1700 Mile had ik nog steeds niet beet,dus vissen is niet mijn hobby geworden. Ik stop want mijn eten staat op tafel,VIS!!!!! Goede vaart. leo van Veen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi mannen van de Robeyne aangekomen in een heuse Ria. Wij volgen volgende week wel een keer. SSB was om 20.00 bij jullie niet aan?
  La Coruna is spaans gezellig, straatjes vol met terrasjes... en het ruikt er heerlijk.
  Hartelijke groet
  Sobat Kras

  BeantwoordenVerwijderen
 3. we horen over de mooie kleuren en vissen die voorbij schieten, kunnen we daar ook van mee genieten.
  Please een foto als dat kan.

  BeantwoordenVerwijderen