maandag 9 mei 2011

scharrelen in de wash

Voor anker dus, heerlijk wat een rust zo ineens, we hadden toch maar 52 uur non stop gevaren , twee nachten en twee dagen.nu biertje en borreltje en lekker eten, alles in 1 pan, dit keer een combi van de Oosterse en de Italiaanse keuken.Nog even napraten over de reis en het leven, daarna vroeg ter kooi, want we zouden vroeg weer anker op gaan richting BOSTON over de rivier de WITHAM.Coen werd in de ochtend verrast door een zeehond, net voordat hij zijn blaas wilde legen over de reeling!! Ja,ja!
Na een ontbijtje anker op en op weg naar BOSTON.Twee honderd jaar geleden vertrokken de Pelgrimfathers vanuit dit mooie oude stadje naar Amerika en stichtten daar het huidige Boston.Eerste traject kon nog zeilend maar algauw ging de motor bij en voeren we de steeds nauwer wordende rivier op.Komend in het stadje bij de lock ( sluis) legden we de ROBEYNE aan de kade, nog even en we zouden het historische oude plaatsje kunnen bezoeken, tanken en inkopen doen en hopelijk ergens douchen.We lagen nauwelijks toen de havenmeester uit zijn huisje naar ons toe kwam lopen, 'Good morning gentleman' what is the planning???, nou we willen gewoon de haven in en etc,etc. Bleek onmogelijk,Rene gooide al zijn charme in de strijd en zei, we kunnen toch wel 1 nachtje hier liggen? maar de goede man was onverbiddelijk,we moesten weg, het was een commerciele haven en geen plaats voor jaggies.
Dus, helaas wij weer weg, maar vanwege het tij konden we nergens anders binnenlopen, dus terug naar open water en kijken of we ergens konden ankeren om dinsdag het plaatsje Wisbech aan te lopen.
Hebben nog heerlijk gezeild,tegen stroom en wind gekruist op weg naar een mooring in de Wisbech channel.Om 16.00 local time pikte we bij een tweede poging de mooring op en lagen we tussen de zandbanken met zeehonden, we telden er 17 met jongen erbij.
Heerlijk, veilig a/d mooring tijd voor een biertje en morgen opnieuw een poging wagen ergens aan land te komen, wat moeten we anders met onze Engelse ponden??
Beer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten