zondag 8 mei 2011

In the Wash

Natuurlijk krijg je op een overtocht vogels te zien en aan boord. Vele duiven probeerden te landen en een paar kleine vogeltjes, groeling oid. Echt uniek was echter de vleermuis die landde op 20 M van de Wash. Hij/zij kroop tussen de lijnen en uiteindelijk onder een boei om zich te verstoppen. We zijn benieuwd of ie het gaat redden.
Inmiddels liggen we in de Wash achter anker bij de drempel voor het kanaal naar Boston. Vanavond kunnen we er over maar we stellen het uit tot morgen om hier van een rustige nacht (hopelijk maakt het anker zijn roem op stromend water ook waar) te genieten. Bernard is aan het koken geslagen en de sms'jes worden druk verstuurd. Mijn telefoon weigert elke dienst in den vreemde dus werk ik aan het log.
We hadden een hele mooie tocht met een stabiele achterlijk wind en de passaatzeiltjes op. Overdag veel zon en uiterst relaxed zeilen; in de loop van de nacht trok de wind aan. Later zelfs enig tijd 5 tot 6 bft. en voeren we enkel op het grootzeil. Steed mooi voor de wind. Soms was een gijpje nodig voor een kruisende boot of een van de vele boortorens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten